Tien Amerikaanse websites waar je gratis spullen kunt vinden

Door Oiselle

Wie zei dat er niet zoiets bestaat als een gratis lunch, heeft niet goed genoeg gezocht. Nu de inflatie nog steeds vier decennia hoog is, doen veel Amerikanen wat ze kunnen om hun budget te beperken, en een van de beste manieren om geld te besparen is helemaal geen geld uit te geven.

Ik wil geen geld uitgeven, zeg je, maar het is niet zo dat bedrijven zomaar gratis spullen weggeven! O, maar daar heb je het mis. Er zijn beslist plaatsen die gratis spullen weggeven. Sommige ervan wil je misschien zelfs wel hebben! Hier zijn 10 websites die je kunt doornemen als je dingen wilt hebben maar er niet voor wilt betalen.

De beste sites om gratis spullen en weg geef acties te vinden

Just Free Stuff. Gelanceerd in 1997, verbindt Just Free Stuff al bijna 25 jaar mensen met freebies. De site brengt consumenten in contact met bedrijven die bereid zijn hun product weg te geven in de hoop een nieuwe, vaste klant te winnen. De weggeefcategorieën omvatten kleding, boeken, baby-accessoires, en meer. Bovendien houdt Just Free Stuff regelmatig prijsvragen voor premium producten, variërend van een ouderwetse ijsmachine, tot een vakantie met het gezin in Colorado. Het gebruik van de site kost je zelfs je contactgegevens niet (tenzij je besluit je in te schrijven voor hun nieuwsbrief).

Facebook Marktplaats. De site die de schuld krijgt van het ontrafelen van de democratie over de hele wereld is ook de plek waar je iemands ongewenste fiets kunt claimen. Facebook Marketplace lanceerde als functie in 2016. Struin je plaatselijke lijsten af naar meubels of elektronica die beschikbaar zijn om opgehaald te worden. Het vergt geluk en ijver, maar je kunt op deze manier goede spullen grijpen.

Koop niets project. Als je de naam van je stad of buurt op Facebook opzoekt, vind je waarschijnlijk je plaatselijke afdeling van het Buy Nothing Project, een organisatie die gemeenschappen wil samenbrengen om afval te verminderen en mensen geld te besparen. Iedereen die iets weg te geven heeft kan een bericht plaatsen (meestal met een foto van het voorwerp), en het enige wat je hoeft te doen om het op te eisen is erom vragen en afhalen regelen. Afhankelijk van waar je woont en hoe actief je groep is, kun je echt te gekke spullen scoren, van een hele kleerkast voor je peuter tot een bedframe (sommige mensen proberen ook spullen als een geopende doos crackers weg te geven; je kunt er alle kanten mee op). Als je niet op Facebook zit, maakt de organisatie stappen om zich van het sociale netwerk af te stoten, en lanceerde onlangs een eigen app op iOS en Android.

Freebies.com. Freebies.com is een website die dagelijks weggeefacties en prijsvragen organiseert. Je moet een account maken met je e-mailadres om “stembiljetten” te verdienen, die elk in wezen één kans zijn om een weggeefactie te winnen; extra stembiljetten kun je verdienen door polls te doen en quizzen te doen. Als je toevallig een of twee weggeefacties wint, kun je je laten vereeuwigen in de Freebies.com Leden Hall of Fame.

GoodReads. Als je meer belezen wilt worden en er niets voor wilt uitgeven, biedt deze dochteronderneming van Amazon regelmatig kansen om gratis boeken te scoren, zowel fysieke als digitale exemplaren. Kijk regelmatig op hun weggeef tabblad of er titels in de aanbieding zijn; meestal is meedoen om kans te maken niet meer dan op een knopje klikken.

Krazy Coupon Lady. The Krazy Coupon Lady, opgezet door Heather Wheeler en Joanie Demer, is een gevestigde weggeefsite die te zien was op The Today Show en TLC. Hoewel het verklaarde doel is mensen te helpen hun boodschappenrekening te verlagen, biedt de site ook een indrukwekkend tabblad “freebies”. Meld je aan voor hun nieuwsbrief om toegang te krijgen, en leer hoe je gratis voedsel, schoonheidsproducten, en farmaceutische goederen kunt bemachtigen.

Reddit.com/freebies. Begonnen in 2008 als een plaats om zijn gebruikers in contact te brengen met gratis producten, telt deze reddit gemeenschap meer dan 800.000 leden. Op de subreddit worden vaak gratis artikelen aangeboden zoals shirts, tijdschriften, stickers en voedsel. Het is een goed gemodereerde gemeenschap, dus je kunt er zeker van zijn dat alle berichten die de ronde doen doorgelicht zijn. (Pro-tip: Ga naar het tabblad “top”, en klik dan op “all time” om de meest ge-upvote gratis aanbiedingen te zien).

I Love Free Things. I Love Free Things werd in 2006 opgericht en cultiveert al bijna twee decennia een gids van weggevertjes, met onder meer gratis voedsel, babyartikelen, en artikelen voor huisdieren. Abonneer je op hun nieuwsbrief als je wilt, maar het is niet nodig om toegang te krijgen tot hun freebie directory.

Craigslist. Craigslist is de Meryl Streep van de gratis spullen; het bestaat al een eeuwigheid, en niemand twijfelt aan het nut ervan. De enige grens aan wat je gratis vindt op de classifieds van het internet is wat iemand anders bereid is te geven, en hoeveel je bereid bent door te gaan om het te claimen. Met behulp van hun locatiefunctie kun je zien wat mensen in je omgeving kwijt willen.

The Penny Hoarder. The Penny Hoarder richt zich op een onderbedeelde bevolkingsgroep op het internet: mensen die op hun verjaardag zo veel mogelijk gratis spullen willen krijgen. Met behulp van hun handige Birthday freebie list, kun je baltsen met 101 gratis aanbiedingen om je voltooiing van de reis rond de zon te vieren. Hoewel de meeste van deze weggevertjes met eten te maken hebben, kun je ook dingen verzilveren zoals een gratis filmhuur bij een RedBox.